براساس آخرين گزارشي كه از سوي اتحاديه بينالمللي مخابرات (ITU) منتشر شده است، بيش از نيمي از جمعيت دنيا (۳٫۹ ميليارد نفر) هنوز از اينترنت استفاده نميكنند.
به گزارش ایرانجیب به نقل از تعادل، اتحاديه بينالمللي مخابرات (ITU) آمار جديدي را از وضعيت استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات منتشر كرده است كه اين آمارها نشان ميدهد، با وجود كاهش قيمت خدمات فناوري اطلاعات و ارتباطات، هنوز ۳٫۹ ميليارد نفر از جمعيت جهان از اينترنت استفاده نميكنند.
اين آمار و ارقام كه مربوط به وضعيت فناوري اطلاعات و ارتباطات در سال ۲۰۱۶ است و توسط درگاه پايش جامعه اطلاعاتي ايران وابسته به سازمان فناوري اطلاعات منتشر شده است، نشان ميدهد كه كشورهاي درحال توسعه با ۲٫۵ ميليارد كاربر، داراي بيشترين كاربران اينترنت هستند، درحالي كه كشورهاي توسعهيافته داراي يك ميليارد كاربر اينترنت هستند.
اما ضريب نفوذ كاربران اينترنت داستان متفاوتي را بيان ميكند. ضريب نفوذ كاربران اينترنت در كشورهاي توسعه يافته ۸۱ درصد، در كشورهاي در حال توسعه ۴۰ درصد و در كشورهاي كمتر توسعه يافته ۱۵ درصد است.
آمارهاي منتشر شده نشان ميدهد كه پوشش تلفن همراه با تخمين پوشش ۹۵ درصد جمعيت جهان يا هفت ميليارد نفر كه حداقل تحت پوشش شبكه موبايل سلولي نسل دوم است، هماكنون نزديك به وضعيت فراگير قرار دارد.
شبكههاي پيشرفته پهنباند سيار (LTE) در سه سال گذشته رشد خوبي داشتهاند و در حدود ۵۳ درصد جمعيت جهان يعني ۴ ميليارد نفر تحت پوشش اين شبكهها هستند. اما با وجود اينكه تعداد مشتركان پهن باند سيار در كشورهاي درحال توسعه با تجربه نرخ رشد دو رقمي به ضريب نفوذ ۴۱ درصد رسيده، اما آهنگ رشد ضريب نفوذ پهن باند سيار در جهان كاهش يافته است. انتظار ميرود كه تعداد كل مشتركان پهن باند سيار در انتهاي سال ۲۰۱۶ به ۳٫۶ ميليارد مشترك برسد كه اين مقدار در سال ۲۰۱۵ حدود ۳٫۲ ميليارد مشترك بوده است.
در همين حال انتظار ميرود كه در پايان سال ۲۰۱۶، نسبت مشتركان پهن باند ثابت در جهان به حدود ۱۲ مشترك به ازاي هر ۱۰۰ نفر برسد. اروپا، امريكا و كشورهاي تازه استقلاليافته بيشترين ضريب نفوذ را خواهند داشت. با اين وجود چين، پيشران پهن باند ثابت در آسيا و اقيانوسيه است كه انتظار ميرود در پايان سال ۲۰۱۶ ضريب نفوذ اين كشور در اين بخش از ۱۰ درصد بيشتر شود.
هم اكنون، خدمات پهنباند سيار مقرون به صرفهتر از خدمات پهن باند ثابت شدهاند. يكي از اهداف كميسيون پهن باند اين است كه تا سال ۲۰۱۶، خدمات پايه پهن باند در كشورهاي درحال توسعه بايد كمتر از ۵ درصد ميانگين درآمد ماهانه باشند. در انتهاي سال گذشته، ۸۳ كشور درحال توسعه به اين هدف رسيده بودند.
برآوردها نشان ميدهد كه در انتهاي سال ۲۰۱۶، بيش از نيمي از جمعيت دنيا، يعني ۳٫۹ ميليارد نفر هنوز از اينترنت استفاده نميكنند. هماكنون، يك ميليارد خانوار در جهان به اينترنت دسترسي دارند. از اين يك ميليارد خانوار، ۲۳۰ ميليون خانوار در چين، ۶۰ ميليون خانوار در هند و ۲۰ ميليون خانوار در ۴۸ كشور كمتر توسعه يافته هستند. ارقام مربوط به دسترسي خانوار حدي از شكاف ديجيتال را نشان ميدهد. بهعنوان مثال، ۸۴ درصد خانوارها در اروپا به اينترنت متصل هستند در حالي كه ۱۵٫۴ درصد خانوارها در آفريقا به اينترنت متصلاند.
در تمام نقاط جهان، ضريب نفوذ اينترنت در ميان مردان بيشتر از زنان است. اين شكاف جنسيتي در استفاده از اينترنت از ۱۱ درصد در سال ۲۰۱۳ به ۱۲ درصد در سال ۲۰۱۶ رسيده است. بيشترين شكاف جنسيتي با ميزان ۲۳ درصد در آفريقا و كمترين شكاف جنسيتي در قاره امريكا به ميزان ۲درصد است.
در ابتداي سال ۲۰۱۶، پهناي باند اينترنت بينالملل از ۳۰ هزار گيگابيت در ثانيه به ۱۸۵ هزار گيگابيت در ثانيه رسيده است. اما، پهناي باند در جهان به شكل نابرابري توزيع شده است و كمبود پهناي باند در جهان در بسياري از كشورهاي درحال توسعه و كمتر توسعه يافته يكي از گلوگاههاي اصلي است.
اتحاديه بينالمللي مخابرات با اشاره به اهداف جهاني توسعه پايدار تا سال ۲۰۳۰ اعلام كرده است: ميزان اتصالپذيري در سطح جهان به سرعت در حال گسترش است، اما براي كاهش شكاف ديجيتال و فراهمكردن زمينه حضور بيشتر از نيمي از جمعيت جهان كه هماكنون از اينترنت استفاده نميكنند، بايد اقدامات اساسي بيشتري در اقتصاد ديجيتال صورت گيرد.
براساس اين گزارش، سال ۲۰۱۶، نقطه شروع پيادهسازي ۱۷هدف توسعه پايدار و ۱۶۹ نشانگر مرتبط با آنها طبق اهداف توسعه پايدار بوده است.